Albrandswaards Dagblad | Droomhuis familie Abel verrijst in polder

Droomhuis familie Abel verrijst in polder

mainImage

Aan de Albrandswaardseweg verrijst het droomhuis van de familie Abel. Remco en zijn vrouw Sigrid kochten een van de vijf kavels in de Polder Albrandswaard. ,,Nu heb ik zelfs uitzicht op mijn eigen restaurant.”, zegt Remco. ,,Als je aan de achterkant van het huis staat, zie je polders. Dat is prachtig.” Het is dan ook niet voor niets dat de familie Abel bij het ontwerp van het huis koos voor grote raampartijen aan de achterkant. 

De nieuwe woning staat volledig in de steigers. ,,We hebben het huis zelf laten ontwerpen en daarin kun je natuurlijk al je wensen verwerken.” Een van de grootste wensen van Remco: een grote woonkeuken. Er komt onder andere een (kook)eiland en richting de openslaande deuren een grote eettafel, waarvandaan je uitkijkt op de polder. Meteen naast de keuken moet een overdekt terras komen. Detail is dat hij het dak van het huis heeft laten doorlopen voorbij de muren van de keuken, zodat je daar altijd beschut zit.

De familie Abel wilde al langere tijd verhuizen. Een van de belangrijke voorwaarden van het nieuwe huis was de locatie. ,,Ik wilde per se dat het op loopafstand was van mijn restaurants.” De kavels van project Polderzicht waren daardoor snel in beeld. ,,De prijs is best fors. En over zulke grote dingen moet je goed nadenken.” Uiteindelijk besloeg het gehele traject van idee tot eerste paal ruim twee jaar.

Momenteel is een van de vijf te koop staande kavels in Polder Albrandswaard verkocht. Aan de Albrandswaardsedijk komen ook nog kavels te koop te staan. Wethouder Bas Boender: ,,Wat wij terugkrijgen van geïnteresseerden is dat de percelen groot zijn ten opzichte van de grootte van de woning. We staan alleen kleinere polderwoningen toe, die niet aan de achterkant van het perceel mogen worden gebouwd. Hier hebben wij bewust voor gekozen om de polderkwaliteit te behouden.”

Zowel Remco Abel als wethouder Boender menen echter dat er geen strenge restricties op het bouwen zitten. Remco: ,,Het lijkt een hele waslijst van wat er niet mag, maar er mag veel meer wel. Wij kunnen gewoon een best groot huis bouwen voor ons vijven, inclusief een extra badkamer voor de kinderen.” Ook wethouder Boender beziet het graag van de positieve kant. ,,Ik denk liever in mogelijkheden. En die zijn er genoeg. Het huis dat de familie Abel nu laat bouwen lijkt me genoeg bewijs.”