Albrandswaards Dagblad | Bijeenkomst over Huis van Albrandswaard

Bijeenkomst over Huis van Albrandswaard

mainImage

De gemeente Albrandswaard houdt op donderdag 9 mei van 19.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst. Iedereen is die avond welkom in het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal om zich te laten informeren over de uitgewerkte plannen voor het gebouw en het terrein aan de Stationsstraat in Rhoon.

Op 10 oktober 2018 was er een eerdere bijeenkomst over het Huis van Albrandswaard. Veel vragen en opmerkingen van inwoners gingen toen over parkeren, de inrichting van het gebied en het groen. De wethouder laat belangstellenden op 9 mei graag zien wat er met de inbreng van de inwoners is gedaan. Daarnaast is er ruimte om nog mee te denken hoe de snelheid aan de Stationsstraat kan worden teruggedrongen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er gemiddeld 38 km/uur wordt gereden in deze 30-kilometerzone. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Ik ben benieuwd welke ideeën omwonenden hier zelf in hebben."

In het Huis van Albrandswaard krijgen het gemeentebestuur, Stichting Welzijn Albrandswaard, het wijkteam, het (sport)café van de sporthal en - mogelijk - RTV Albrandswaard een plek. Ook is er ruimte voor lokale kunst en cultuur. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,Deze maatschappelijke functies onder één dak levert efficiëntie op in de huisvestingskosten. Bovendien bevordert dit concept de samenwerking tussen de partners. Beide zijn in het belang van de inwoners van Albrandswaard."

Als de gemeenteraad op 3 juni een positief besluit neemt over het Huis van Albrandswaard, dan start de bouw in het laatste kwartaal van 2019. De oplevering van het nieuwe pand is in 2020.