Albrandswaards Dagblad | Zorgen bij CU/SGP voor woningen voor ouderen

Zorgen bij CU/SGP voor woningen voor ouderen

mainImage

Bij de start van 2019 heeft de raad van Albrandswaard toegezegd dat er de komende jaren in totaal 1.177 woningen bij moeten komen voor de diverse doelgroepen. Deze woningbouw zal, vanwege de wetgeving voor polders, binnen de gemeentegrens plaatsvinden.

Er zijn al diverse projecten gepland, waaronder het voormalige APL-gebouw naast metro Rhoon of het zogeheten Basita-gebouw. Er er is meer. En daarmee wil de gemeente ook de vergrijzing meer tegengaan, maar er is veel werk aan de winkel. Politicus Johan van Wolfswinkel van CU/SGP liet het volgende weten in de lokale krant De Botlek. ,,Ik betreur dit ten zeerste, mensen die hun hele leven fijn in Albrandswaard hebben gewoond, kunnen nu gewoon niet doorschuiven naar een geschiktere woning, terwijl dit de doorstroming zou vergroten. Dat is toch wat je wil, dat iedereen in staat is een woning te vinden binnen onze gemeente die past bij hun woonwensen.”

Er zijn dus nog veel haken en ogen aan de plannen, en dat baart Van Wolfswinkel enorme zorgen. Hij heeft een ander idee: gemeente en woningbouwverenigingen moeten meer huizen realiseren op locaties die al stroom en water hebben. ,,Ik hoop dat de gemeente snel een besluit hierover neemt, want dit aantal woningen is niet zomaar gerealiseerd.”