Albrandswaards Dagblad | Zin om weer eens te schaken?

Zin om weer eens te schaken?

mainImage
Senioren die hebben geschaakt en de draad weer op willen pakken, zijn van harte welkom bij de Schaaksociëteit in 't Centrum.

In maart 2002 werd vanuit het Boerderijtje in Rhoon een Schaaksociëteit opgericht door Kees Meerkerk en Dick Vermeer. Kees trok zich vrij snel terug, maar Dick, een ervaren schaker op clubniveau, richtte zich vanaf dat moment op senioren in Albrandswaard. De sociëteit kende nauwelijks regels; je kwam als je zin had en speelde de eerste partij volgens officiële schaakregels, waarna iedereen vrij mocht experimenteren.

Er werd en wordt dus "koffiehuisschaak" gespeeld zoals vroeger vaak werd gedaan door schakers die geen lid waren van een officiële schaakclub. De Schaaksociëteit zit sinds 2019 in 't Centrum. Er zijn 12 actieve leden die het leuk zouden vinden als er meer senioren komen schaken. De leden van de Schaaksociëteit en in het bijzonder voorzitter Dick Vermeer en competitieleider Piet van den Bosch zoeken daarom senioren in Albrandswaard die eerder hebben geschaakt en zin hebben de draad op te pakken.

Heeft u interesse en wilt u eens vrijblijvend een partij tegen een van de leden spelen, dan bent u van harte welkom. Meldt u aan bij Dick Vermeer, 010-5016560 of Piet van den Bosch, 0181-610425 of u kom donderdagmiddag 13.30 uur langs in 't Centrum, Bernhardstraat 3, Rhoon.