WCR doorbreekt ongeslagen status GOZ

16 December 2019, 15:30 uur
Algemeen , Sport

Na een bewogen en regenachtige week stond de wedstrijd tegen het ongeslagen GOZ op het programma. Meerdere vrijwilligers waren zaterdagochtend al vroeg in de veren om het veld speelklaar te maken.

WCR begon – na een heuse vuurwerkshow buiten het veld – uiterst matig aan de wedstrijd. De wedstrijd was nog geen minuut oud of de 0-1 stond al op het scorebord. Onoplettendheid in de verdediging zorgde ervoor dat GOZ al vroeg de score kon openen.

GOZ was in de beginfase de bovenliggende partij. Al snel werd duidelijk waarom de jonge ploeg uit Mijnsheerenland ongeslagen boven aan de ranglijst staat. In de negende minuut een oude traditie voor WCR, namelijk een strafschop tegen. Doelman Stefan wist de strafschop prima tegen te houden en hield zo WCR op de been. In de 12e minuut was het echter weer raak, een fijne steekpass vanuit het middenveld zorgde ervoor dat de spits van GOZ vrij voor het doel kwam en feilloos de 0-2 binnen schoot.

De toeschouwers van WCR waren het er allemaal over eens, dit zou een lastige wedstrijd gaan worden. Toch ging de figuurlijke knop om bij WCR, de mouwen werden opgestroopt en langzaam kantelde het spelbeeld. Dit leidde dan ook tot de aansluitingstreffer in de 41e minuut. Een corner van Nick werd snoeihard ingekopt door Quyten.

Na rust was het wachten op de gelijkmaker. De ploeg uit Rhoon had het betere spel en kreeg meer kansen. De gelijkmaker leek dan ook te komen nadat Darragh vanuit het middenveld werd weggestuurd. De doelman van GOZ kwam ver uit zijn doel en haalde Darragh onreglementair onderuit. Geen goal, maar wel een rode kaart uitgedeeld door de uitstekend leidende scheidsrechter.

De gelijkmaker viel eindelijk in de 64e minuut. Jeremy legde de bal rond de zestienmeter keurig breed en Mitchel wist de bal hard en hoog achter de verse doelman te schieten. WCR bleef rustig en ging verder op zoek naar de voorsprong. Nu waren de toeschouwers om, WCR zou deze wedstrijd gaan winnen.

In de 81e minuut volgde de bevrijdende derde treffer, bijna op identieke wijze als het tweede doelpunt. Wederom werd een bal aan de rechterkant van de zestienmeter breed gelegd, ditmaal door Gio. Nu was het Jordi die de bal hard en hoog achter de doelman wist te werken.

Al met al een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer waar om iedere meter werd gestreden. Uiteindelijk trok WCR aan het langste eind en wist het GOZ van de periodetitel en de ongeslagen status af te helpen.

Volgende week mag WCR nog eenmaal in 2019 aantreden. Hopelijk kan de wedstrijd tegen Simonshaven na twee afgelastingen eindelijk plaats vinden.