Albrandswaards Dagblad | Volharding, Wijnhuis Rhoon en RTV sluiten af

Volharding, Wijnhuis Rhoon en RTV sluiten af

mainImage

Op 17 juli kwam de Verhalencommissie van Het Verhalenhuis weer bijeen om te sparren over de onderwerpen voor de komende serie Verhalenhuizen 2019. Na de zomer zijn er namelijk nog drie edities en wel op 19 september, 17 oktober en 21 november. De eerste helft van 2019 kwamen o.a. ecoloog Nils Godijn en Linde Slikboer vertellen over de Rhoonse polders, sprak kunstenaar Anthon Hoornweg over zijn beeldhouwwerken en vluchteling Stanislav Petrak over zijn vlucht uit Bosnië. Daarnaast vertelde Jaap Kooimans over zijn boek Floris en Sher Molly over laaggeletterdheid en armoede.

Ook dit keer was de lijst met mogelijke kandidaten weer lang, maar er zijn ook al heel veel onderwerpen aan bod gekomen de afgelopen 1,5 jaar. Er moest een keuze worden gemaakt uit onderwerpen zoals kunst en cultuur, natuur, geschiedenis, muziek en eten & drinken. De Verhalencommissie maakt hierbij bekend dat op 19 september De Volharding komt vertellen over haar 100-jarig jubileum, officieel in oktober dit jaar. Op 17 oktober komt een zakenrelatie van Simon den Toom van Wijnhuis Rhoon vertellen over wijn/spijs combinaties. Er wordt dan uiteraard ook wijn geproefd. Simon is de trotse sponsor van de heerlijke rode en witte wijn die tijdens Het Verhalenhuis wordt geschonken. Op 21 november is het de beurt aan Jan Jongerius van RTV Albrandswaard, hij vertelt over het verleden, heden en toekomstplannen van deze lokale radio- en tv-zender. Hierbij lichten we ook alvast een tipje van de sluier op voor 2020, want op 23 januari 2020 komt Joop van der Hor, o.a. bekend als ambassadeur van Villa Joep, columnist van Botlek 2 en presentator van de Toksjoo op Zuid, vertellen over zijn boek over de oorlog. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat het publiek het initiatief Verhalenhuis heeft omarmd.

De Buytenhof dient nu al ruim 1,5 jaar als locatie voor een goed verhaal en heerlijke, door vrijwilligers gekookte maaltijd, die vaak aansluit op het onderwerp van het verhaal. De maaltijd bestaat uit een hoofd- en nagerecht en koffie/thee. Het eerste glas wijn wordt gesponsord door Wijnhuis Rhoon. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Kaarten á €20,= zijn te koop via de website https://verhalenhuisalbrandswaard.nl/winkel/. Zet u ook alvast de data voor de eerste helft van 2020 in uw agenda? Naast 23 januari zijn dat 20 februari, 19 maart, 23 april, 14 mei en 18 juni. Over de onderwerpen voor deze avonden wordt u zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Er wordt altijd voorafgaand aan het Verhalenhuis gekookt, op de woensdagavond in De Buytenhof. Houdt u van koken en wilt u hierbij helpen, dan bent u van harte welkom. Neem hiervoor contact op met zorgboerderij@debuytenhof.nl. Het Verhalenhuis is een initiatief van Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard. Kijk voor meer informatie op https://gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl/