Albrandswaards Dagblad | Verlaging maximumsnelheid rond Albrandswaard
mainImage

Verlaging maximumsnelheid rond Albrandswaard

15 november 2019, 13:56 uur
Algemeen, Mobiliteit

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Uitkijken

Voor automobilisten die veel onderweg zijn rondom Albrandswaard gaat er het nodige veranderen. Op veel wegen waar je nu nog flink het gaspedaal mag intrappen zullen automobilisten rekening moeten houden met een forse verlaging van de maximumsnelheid. De website autoverzekeringregelen .nl zocht dit uit. In de onderstaande tabel zie je precies wat er gaat veranderen rondom Albrandswaard. Rondom Albrandswaard zullen deze veranderingen de A15, A29, A16, A4, A17 en A20 betreffen.

Waarom is deze maatregel noodzakelijk?
De maatregel is noodzakelijk om te voorkomen dat Nederland "op slot" gaat, en de bouw weer vlot te trekken. Veel bouwprojecten liggen  momenteel stil door de stikstofcrisis, of dreigen stil te vallen.