Albrandswaards Dagblad | Van der Kaaij (CDA) steunt Hugo de Jonge

Van der Kaaij (CDA) steunt Hugo de Jonge

mainImage

Binnen de politieke partij CDA is een heuse lijsttrekkersstrijd gaande. Al enkele weken voeren Hugo de Jonge (minister), Mona Keijzer (staatssecretaris) en Pieter Omtzigt (lid tweede kamer) campagne om namens het Christen Democratisch Appél straks de leiding te voeren in de daadwerkelijke landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2021.

In de eerste interne verkiezingsronde pakte De Jonge bijna 49% van alle stemmen, Omtzigt bijna 40% en Mona Keijzer viel af met slechts 11%. Nu wordt er intern gestemd voor een tweede ronde om de keus tusse De Jonge en Omtzigt te maken, die beiden nog volop campagne voeren. Opvallende detail is dat de ex-wethouder van Rotterdam, De Jonge, veel steun geniet in de Randstad. Voor Omtzigt ligt dat meer in de dorpskernen. Een ander detail dat sinds enkele dagen meespeelt in het voordeel van Omtzigt: Mona Keijzer heeft daar achterban opgeroepen voor hem te kiezen en minster Wopke Hoekstra heeft ook zijn steun betuigt aan het Tweede Kamerlid, dat recent meer bekendheid door zijn aanpak van de toeslagenaffaire binnen de Belastingdienst. 

Hoe de verdeling van de CDA stemmen binnen de gemeente Albrandswaard ligt, is niet helemaal bekend. Maar via social media betuigde Sander van der Kaaij (fractievoorzitter CDA in de gemeenteraad van Albrandswaard) zijn steun voor Hugo de Jonge:,,Voor de derde keer en met overtuiging! Het hebben van idealen en schetsen van mooie vergezichten voor een beter Nederland is één. Waar het echter op aankomt is het tonen en hebben van leiderschap. Daarom: HuGO! @hugodejonge @cdavandaag #kiesdenummer1," stelt hij.

Woensdag om 12 uur wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt en of één van de twee kandidaten inderdaad de benodigde 51% van de stemmen heeft behaald.