Albrandswaards Dagblad | Universiteiten: geen paniek om studenten in China

Universiteiten: geen paniek om studenten in China

mainImage

Nederlandse universiteiten met veel studenten uit China nemen vooralsnog geen extra maatregelen om te voorkomen dat deze studenten in hun thuisland in contact komen met het coronavirus en dat meenemen naar Nederland. Wel adviseren zij studenten en medewerkers die in China zijn of daarheen willen reizen om de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken goed op te volgen.

Van de 261 Chinese studenten aan de Universiteit Twente zijn er op dit moment vijf in China, aldus een woordvoerster. De universiteit heeft contact gelegd met het vijftal en hun gevraagd extra voorzichtig te zijn. Voor zover bekend, komt geen van de studenten uit de omgeving van Wuhan, waar het coronavirus vooral rondwaart.

De Wageningen Universiteit en Researchcentrum WUR telt een kleine duizend studenten uit China. Het is volgens een woordvoerder niet bekend hoeveel er momenteel in China zijn. "We adviseren altijd om reisadviezen goed op te volgen en we bieden altijd hulp als er problemen ontstaan. We bekijken deze situatie rustig", aldus de woordvoerder. Dat geldt ook voor de Universiteit Leiden. "Er lijkt nog geen reden voor noodmaatregelen."

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM zegt dat het virus niet heel besmettelijk lijkt te zijn. De kans dat bijvoorbeeld studenten het virus naar Nederland brengen is vooralsnog klein.


Door: ANP | Foto: Wikipedia