Uitstekende seizoenstart sv Poortugaal

9 October 2019, 09:46 uur
Algemeen , Sport

Na drie wedstrijden staat sv Poortugaal fier aan de leiding in de 1e klasse. Na eerst Xerxes/DZB te hebben verslagen 3-0, werd de tweede wedstrijd tegen de andere degradant uit de hoofdklasse Nootdorp ook gewonnen 2-1. Bij deze twee op voorhand lastige wedstrijden stond sv Poortugaal weliswaar soms zwaar onder druk, maar met de snelle behendige voorhoedespelers lukte het toch om beide partijen winnend af te sluiten.

Wedstrijd drie was afgelopen zaterdag in en tegen Honselersdijk. Vorig jaar werd van dit team zowel thuis als ook uit verloren. Wat dat betreft zou ook dit een lastige ontmoeting kunnen worden. Niets bleek minder waar. Vanaf de aftrap werd Honselersdijk onder druk gezet. Binnen 10 minuten was het dan ook al raak. Crushinco Rosina scoorde de 1-0. Nog geen 10 minuten later maakte Sean Verburg er al 2-0 van en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Honselersdijk kon geen vuist maken. De lange ballen werden eenvoudig door de Poortugaal verdedigers onderschept. Doelman Dyron Bijl had dan ook bijna een vrije middag. De tweede helft probeerde Honselersdijk enige druk te zetten. Maar verder dan het strafschopgebied kwamen ze niet. Na een te korte terugspeelbal van een van de verdedigers van de ploeg uit het Westland werd het 3-0. Smally Lake onderschepte deze bal omspeelde de doelman en scoorde. Ook Niels Versteege pikte zijn doelpuntje weer mee. Een strakke voorzet vanaf rechts gleed hij uitstekend binnen. Einduitslag 4-0. Na 3 wedstrijden gaat sv Poortugaal alleen aan de leiding. Op 2 punten gevolgd door Brielle en Neptunus-Schiebroek.

Zaterdag 12 oktober speelt sv Poortugaal om half 3 thuis tegen VELO uit Wateringen.