Albrandswaards Dagblad | Toch weer 5 coronadoden in regio Rijnmond

Toch weer 5 coronadoden in regio Rijnmond

mainImage

De laatste maand moet de GGD in Rotterdam-Rijnmond over vijftien gemeenten (met ruim 1,3 miljoen inwoners) nog altijd elke week gemiddeld 90 nieuwe corona-infecties melden, waarvan de meeste in de stad zelf. De afgelopen zeven dagen waren dat er in de regio 72 en 40 in Rotterdam.

Het betreft overigens niet evenveel zieke mensen, maar positief geteste inwoners die zich bij de teststation meldden met lichte klachten dan wel omdat zij met een werkelijke patiënt in aanraking zijn geweest.

De kleine plotselinge uitbraak in Maassluis (in het verzorgingshuis De Tweemaster) lijkt inmiddels onder controle. Er zijn de laatste week in Maassluis drie besmettingen bijgekomen. Gedurende de vorige twee weken waren dat er in totaal 20. De grootste stijging in de kleinere gemeenten meldde Nissewaard met 7. De week ervoor ook 7.

Schiedam en Vlaardingen blijven op het wekelijkse gemiddelde van respectievelijk 9 en 6. Op Goeree Overflakkee, Krimpen aan den IJssel, Brielle en Westvoorne is alles onder controle, terwijl plaatsen als Barendrecht, Ridderkerk en Lansingerland de laatste week slechts 1 besmetting per gemeente meldde.

Er stierven toch wel weer vijf coronapatiënten in de regio de laatste week, waardoor het totaal aantal doden op 586 komt.


Foto: Stockfoto