Albrandswaards Dagblad | SWA en ANWB zoeken 'AutoMaatjes'

SWA en ANWB zoeken 'AutoMaatjes'

mainImage

ALBRANDSWAARD - Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) start op 12 september om 10.00 uur het project ANWB AutoMaatje Albrandswaard met een feestelijke eerste rit. Deze eerste rit zal worden uitgevoerd door wethouder Mieke van Ginkel en Quido Maas van Regieteam Albrandswaard. Doel van dit voor Albrandswaard nieuwe project is mensen die nu vaak gedwongen thuis zitten omdat ze minder mobiel zijn, weer deel te laten nemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer. SWA is nu op zoek naar AutoMaatjes en deelnemers.

Vrijwilligers, de zogenaamde AutoMaatjes, vervoeren met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten naar de kapper, de dokter, het ziekenhuis of op de koffie bij een vriendin, het kan allemaal. Deze mensen kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik maken. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Naast vervoer is het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Coördinatie van het project is in handen van SWA.

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat zij door leeftijd of gezondheid steeds meer worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Zelf auto rijden kan vaak niet meer en steeds een beroep doen op naasten is lastig. Door AutoMaatje Albrandswaard toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 46 gemeenten. Eind 2019 zijn ze landelijk in meer dan 75 gemeenten actief.

Wilt u AutoMaatje worden?

Inwoners van Albrandswaard die graag vrijwilliger (AutoMaatje) willen worden bij AutoMaatje Albrandswaard kunnen contact opnemen met coördinator Yvonne Schults, 010-5018322 of y.schults@welzijnalbrandswaard.nl. Zij neemt dan z.s.m. contact met u op voor een intakegesprek.