Albrandswaards Dagblad | Schoolkostenregeling in Albrandswaard

Schoolkostenregeling in Albrandswaard

mainImage

De gemeente Albrandswaard heeft de regeling Meedoen. Deze is onder andere bedoeld om te zorgen dat gezinnen met een laag inkomen de lasten van schoolgaande kinderen kunnen dragen. Binnen deze regeling is er een speciale schoolkostenregeling voortgezet onderwijs.

Een computer, de ouderbijdrage, een schoolreisje… al deze zaken kosten geld. Daarom hebben minima de mogelijkheid om via de schoolkostenregeling een vergoeding aan te vragen. Per kind op het voortgezet onderwijs is er een vergoeding, die jaarlijks kan worden aangevraagd. De regeling geldt alleen voor kinderen tot achttien jaar op het voortgezet onderwijs. Eenmalig Voor leerlingen in de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs is er verder een eenmalige tegemoetkoming voor bijvoorbeeld een schoolkamp of stedentrip, die vanuit school wordt georganiseerd.

Meedoen

Daarnaast kunnen binnen de algemene regeling Meedoen ook schoolkosten worden gedeclareerd. Meedoen is er voor meer uiteenlopende zaken, zoals de aanschaf van een computer, lid worden van een vereniging, schoolkosten, kleding of een verjaardagsfeestje. Wethouder Mieke van Ginkel: ,,De regeling is er om gebruik van te maken. Want dit kan helpen bij het klaarstomen van een zo goed mogelijke toekomst.” Voor meer informatie: www.albrandswaard.nl/regeling-meedoen.