Albrandswaards Dagblad | Rotterdam start werven van vrijwilligers ESF

Rotterdam start werven van vrijwilligers ESF

mainImage

Iedereen die als vrijwilliger bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam aan de slag wil gaan, kan zich sinds maandagmiddag officieel aanmelden via het vrijwilligersplatform van de projectorganisatie. De organisatie is op zoek naar in totaal circa 650 vrijwilligers voor de periode van 1 tot en met 17 mei: goed voor ruim 5000 uur vrijwilligerswerk. 

In Rotterdam zijn er veel functies waarbij vrijwilligers worden ingezet als host. Zo maken hosts bijvoorbeeld bezoekers wegwijs in de stad, bij drukke openbaarvervoersknooppunten, op luchthavens en in en rond Ahoy. Ook zullen hosts worden ingezet voor informatieverstrekking bij de Eurovision Village en in het pers- en accreditatiecentrum.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme): “Grote evenementen zoals het Eurovisie Songfestival kunnen niet bestaan zonder de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers. We zijn op zoek naar gastvrije mensen die als ambassadeurs van de stad de mooiste plekken van Rotterdam en het Eurovisie Songfestival laten zien aan bezoekers van over de hele wereld. We doen er alles aan om hen een onvergetelijk evenement te bieden. Onze vrijwillige ambassadeurs waarderen we met goede training, een mooi kledingpakket, catering, leuke bijeenkomsten en uniek kijkje achter de schermen.”

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy, doet ook graag een beroep op vrijwilligers. Zo kunnen vrijwilligers in Ahoy terecht in voor ondersteunende functies in het pers- en accreditatiecentrum, zich inzetten als gastheer/gastvrouw en de gasten begeleiden naar hun plaatsen. Jansen: “Gastvrijheid tijdens evenementen is een van onze belangrijkste pijlers. Hoe mooi is het als wij als stad samen met enthousiaste vrijwilligers de wereld kunnen laten zien dat wij onze bezoekers met open armen ontvangen in Rotterdam.”

Eerder was er uit een aantal hoeken kritiek op een vrijwilligersvacature als begeleider voor buitenlandse delegaties. Zo moest men drie weken non-stop beschikbaar zijn, de reis- en verblijfskosten zelf betalen en, naast Nederlands en Engels, bij voorkeur een derde vreemde taal kunnen spreken. 


Foto: ANP