Albrandswaards Dagblad | Rotterdam geterroriseerd door exotische mier

Rotterdam geterroriseerd door exotische mier

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In Rotterdam-Hillegersberg ondervinden bewoners van een aantal straten veel last van een kleine exotische mier: het mediterraan draaigatje. Een mier die ook nog eens heel moeilijk te bestrijden is. "De mieren terroriseren in zeer grote getale onze straten, tuinen én komen zelfs in huis", baalt bewoner Bart Beerden bij de collega's van RTV Rijnmond.

"De mier richt schade aan, verspreidt eiwitten, we hebben veel last van bladluis en hij prikt nogal", vertelt Beerden. Dat laatste ondervond ook mevrouw Gerdt. "Het is heel onplezierig. Je moet echt oppassen als je op het terras zit. Ze zijn agressief en hebben mij al een keer te pakken gehad."

Peter Muilwijk, plaagdierenexpert van de gemeente Rotterdam, onderschrijft het probleem in Hillegersberg. "Zo'n 250 woningen hebben last van het draaigatje. Het is lastig om deze mieren aan te pakken. Ik wil de bewoners heel graag helpen, maar we moeten het doen met de bestrijdingsmiddelen die ingezet mogen worden. Ik hoop dat wij ooit andere middelen kunnen inzetten die wel effect hebben."

Bekijk het hele verhaal en de reportage op www.rijnmond.nl.


Foto: Digitaal Dagblad