Albrandswaards Dagblad | Rhoonaar Arie Baars geduldigd door Rotterdam

Rhoonaar Arie Baars geduldigd door Rotterdam

mainImage

Vorige week dinsdag is BuurtPreventie-vrijwilliger, en al 40 jaar arbeider van de Rotterdamse Ro-bedrijven, Arie Baars gehuldigd. De 58-jarige inwoner van Albrandswaard werd voor zijn lange loopbaan vereerd met de Rotterdamse Erasmusspeld. Als dank voor zijn inzet kreeg Baars ook een etentje cadeau voor met zijn familie.

Ben Snijders van de gemeente Rotterdam had lovende woorden voor zijn werknemer. Arie rijdt altijd rond met zijn eigen bakfiets in Rhoon, dan houdt hij direct de wijk schoon en netjes. Daarnaast assisteert hij geregeld de BuurtPreventie waar hij kan. En opvallend en bijzonder is ook dat de Rhoonaar altijd een goed humeur heeft en keihard werkt. Ook in Albrandswaard is Arie flink actief. Wat vooral uniek is momenteel aan Arie: hij heeft de uitvinding gevonden voor het opruimen van lachgaspatronen. Hij gebruikt daarvooor een magneet aan een touwtje zodat bukken kan worden voorkomen.

De Erasmusspeld is een onderscheiding die in 1979 door de gemeente Rotterdam is ingesteld. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus (1466-1536) en wordt uitgereikt aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving, alsook aan ambtenaren die veertig jaar in dienst van de gemeente zijn. De speld is uitgevoerd in zilver.