Albrandswaards Dagblad | Rechtbank Rotterdam opent zaterdag de deuren

Rechtbank Rotterdam opent zaterdag de deuren

mainImage

Ben je benieuwd hoe een rechter een straf bepaalt? Hoe een zitting van de familierechter verloopt? Of hoe het cellencomplex er van binnen uitziet? Zaterdag opent Rechtbank Rotterdam haar deuren voor iedereen. 

De rechtbank is natuurlijk altijd open voor publiek; openbare zittingen kan men iedere dag bijwonen. Maar tijdens deze speciale open dag geven de medewerkers van de Rechtbank een uniek kijkje in de wereld van de rechtspraak. In de zittingszalen kun je tijdens nagespeelde zittingen zien hoe het er bij verschillende soorten zaken aan toe gaat. Op onze informatiemarkt vertelt men over het werk. Je kunt in gesprek gaan met een Officier van Justitie of een rechter en de parketpolitie geeft rondleidingen door het cellencomplex van de rechtbank. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven.

De open dag is gratis te bezoeken voor iedereen. Bezoekers worden aangeraden om grote tassen thuis te laten en zo min mogelijk spullen mee te nemen om opstoppingen bij de toegangscontrole te voorkomen.

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het complex is te vinden aan het Wilhelminaplein 100-125 in Rotterdam.