Albrandswaards Dagblad | Raadsenquête over Warmtebedrijf Rotterdam

Raadsenquête over Warmtebedrijf Rotterdam

mainImage

De voormalige Rotterdamse wethouders Adriaan Visser (D66) en Wim van Sluis (Leefbaar Rotterdam) zullen in het voorjaar van 2020 onder ede worden verhoord tijdens de raadsenquête over het mislukte Warmtebedrijf Rotterdam. Van Sluis staat aan de basis van het plan om de restwarmte van de haven exploitabel te maken (2006) en Visser was de opvolgende uitvoerder. Het warmteproject kost de stad inmiddels miljoenen en het einde van de catastrofe is nog niet in zicht.

Het Warmtebedrijf Rotterdam leek aanvankelijk het ei van Columbus en werd als idee met gejuich ontvangen: huizen verwarmen met warmte die anders de lucht zou ingaan. Maar het ging mis bij de aansluitingen. Te weinig huizen konden worden aangekoppeld. Ook de latere uitwijkmanoeuvre naar Leiden bleek allesbehalve een succes. In het daarop volgende rapport van de Rekenkamer werd gesproken over een onverantwoordelijk concept.

Onduidelijk is of men doorgaat met het Warmtebedrijf. Nu ligt het stil, maar als nieuwe berekeningen gunstig zijn blijft een herstart binnen de mogelijkheden en staat die los van de raadsenquête waartoe de gemeenteraad dinsdag besloot.


Foto: Pixabay