Albrandswaards Dagblad | Raad van toezicht Rijnmond met nieuwe leden

Raad van toezicht Rijnmond met nieuwe leden

mainImage

De raad van toezicht (rvt) van Rijnmond heeft een nieuwe voorzitter en twee nieuwe leden. Ali Bouchrit heeft de voorzittersfunctie sinds juni overgenomen van Leo Blok. Laura Koppenberg en Hans Maas treden toe tot de raad van toezicht.

De volledige raad van toezicht bestaat nu uit Peter van den Berg, Ali Bouchrit (voorzitter), Laura Koppenberg, Hans Maas, Anneke van Leeuwen en Anita Lussenburg. Anneke van Leeuwen zal aan het einde van het jaar vertrekken als lid van de rvt.

Rijnmond wil Leo graag bedanken voor zijn enorme betrokkenheid en inzit in de afgelopen jaren. Hij maakte sinds 2004 deel uit van eerst de raad van commissarissen, later de raad van toezicht.

Zorgvuldige selectie
Laura Koppenberg en Hans Maas zijn, na een zorgvuldig proces in samenwerking met de ondernemingsraad, op 2 september benoemd als de twee nieuwe leden van de rvt. De rvt als geheel moet over zeer diverse competenties beschikken. Tijdens de selectie van beide kandidaten is hier goed op gelet.  

Laura Koppenberg
Laura beschikt over ruime creatieve en leidinggevende ervaring bij zowel de publieke omroep als commerciële producenten. Ze opereert als senior manager graag in een dynamische omgeving waar vernieuwing, improvisatie en experimenten nodig zijn. Ze verbindt strategie en visie aan praktische uitvoering. Zij is als nieuw lid van de rvt bij Rijnmond benoemd op voordracht van de ondernemingsraad.

Laura over haar aantreding: “Rijnmond is klaar voor de toekomst. Een aangescherpte redactionele koers, een nieuw logo, een frisse nieuwe werkomgeving. Wat een mooi moment voor mij om toe te treden tot de raad van toezicht. Ik kijk er naar uit om vanuit die rol mijn bijdrage te leveren aan Rijnmond als modern mediabedrijf, stevig verankerd in de regio.”

Hans Maas
Hans heeft als directeur van RDM Centre of Expertise / RDM Campus expertise op het gebied van (technische) innovatie, onderzoek en hoger beroepsonderwijs. Hij is bekend met het ‘Rotterdamse’ en heeft een passie voor de media en regionale journalistiek.

Hans over zijn aantreding: “Ik vind het belangrijk dat er onafhankelijke en betrouwbare informatie is vanuit de regio en voor een breed publiek. Rijnmond wil in onze regio die belangrijke mediapartner en onafhankelijke journalist zijn. Dat wil ik graag steunen en verder helpen ontwikkelen. Ik verheug me erop om daar vanuit de haven en het onderwijs een bijdrage aan te kunnen leveren.”