Albrandswaards Dagblad | PVV Rotterdam wil geen boerka tijdens Pride

PVV Rotterdam wil geen boerka tijdens Pride

mainImage
Inzet rechts: raadslid Maurice Meeuwissen

De Rotterdamse PVV verwacht dat het college van B&W gedurende het achtdaagse Rotterdam Pride 2019 nul tolerantie boerkadracht.

Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen dient donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in met het verzoek aan burgemeester Aboutaleb om de politie tijdens het festival iedereen te beboeten die een boerka draagt en verdere toegang tot het evenement te ontzeggen.

De PVV vindt de aanwezigheid van boerka’s tijdens grootschalige evenementen ‘’een groot risico voor de openbare orde en veiligheid en een toonbeeld van islam-extremisme, vrouwenonderdrukking en intolerantie. De boerka past daarom op geen enkele wijze in een Pride-evenement dat juist vrijheid beoogt te promoten.’’

De aanleiding tot het indienen van deze motie was voor Meeuwissen de demonstratieve foto van het Amsterdamse PvdA-raadslid Hendrik Jan Biemond in een gele boerka tijdens de Pride in Amsterdam samen met mensen uit de lhbti-gemeenschap. De gekleurde boerka’s waren bedoeld als protest tegen het landelijke boerkaverbod.

Volgens het dagblad Het Parool kreeg de PvdA in de hoofdstad felle kritiek vanwege ‘’de provocerende foto.’’

Het is de tweede motie van de PVV sinds de vorming van de nieuwe Rotterdamse gemeenteraad over de boerka. Meeuwissen sprak toen zijn angst uit over ‘’bomgordelboerka’s’’ en liet toen weten dat boerka’s in enkele islamitische landen verboden zijn. Hij kreeg geen steun. Ook niet van Leefbaar Rotterdam, omdat Meeuwissen tevens achter de voordeur een boerkaverbod wilde.