Albrandswaards Dagblad | Oud bokspromotor Aad Veerman in de lappenmand

Oud bokspromotor Aad Veerman in de lappenmand

mainImage
Aad Veerman (links) met zijn idool Bep van Klaveren (rechts)

De 81-jarige Rotterdamse oud-bokspromotor Aad Veerman is na een val - met een breuk tot gevolg – aan zijn heup geopereerd. De ingreep is geslaagd en hij is terug in het verzorgingshuis Aafje in Kralingen waar hij vanaf januari was opgenomen omdat alleen-thuis-zijn niet meer verantwoord was.

De legendarische Rotterdammer, grondlegger en belangrijkste financier van het standbeeld van zijn idool de Olympisch kampioen boksen Bep van Klaveren dat terug te vinden is op de grens van Crooswijk en Kralingen, is ook de man die de inmiddels beroemd geworden jaarlijkse Van Klaveren Memorial bokswedstrijden startte. Een initiatief uit bewondering. Bep van Klaveren is in de laatste tien jaren van zijn leven ook door Aad Veerman financieel in de watten gelegd. 

De gezondheid van Veerman, tussen 1968 en 1971 nog compagnon van de slechts 51 jaar geworden oud-Feyenoord legende Theo Laseroms in de slijtersbranche, is de laatste jaren broos. De herseninfarct die hem al jaren geleden trof belemmert hem sindsdien zelf een gesprek te voeren. Maar het luisteren en lachen gaat hem perfect af te midden van de ouwe Crooswijkse jongens, die tot vorig jaar op zijn uitnodiging nog wekelijks elke vrijdag bijeen kwamen op zijn bedrijf dat al jaren zijn dochters wordt gerund.

Ardie den Hoed, die de organisatie van de jaarlijkse Bep van Klaveren Memorial heeft voortgezet toen Aad Veerman daartoe niet meer in staat was, roept Rotterdammers op een kaartje te sturen aan de oud-sponsor van Excelsior:

Aad Veerman
Aafje afdeling Madelief 4
Weteringstraat 225
3061 PN Rotterdam