Opnieuw winst voor sv Poortugaal

16 December 2019, 10:14 uur
Algemeen , Sport

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is thuis tegen BVCB. Deze tegenstander staat weliswaar niet al te hoog op de ranglijst maar blijft een geduchte tegenstander. In het afgelopen seizoen verloor sv Poortugaal thuis van de ploeg uit Bergschenhoek.

Door de keiharde wind en de vele regenbuien tijdens de wedstrijd was een goede wedstrijd uitgesloten. Combinatie voetbal was nauwelijks mogelijk. Poortugaal kwam uitstekend uit de startblokken, al na 3 minuten stond Qro Rosina oog in oog met de doelman. Alleen door middel van een overtreding kon de BVCB verdediging een doelpunt voorkomen. De overtreding resulteerde echter wel in een strafschop. Sven Breukhoven mocht alweer voor de 9e keer een strafschop nemen in deze competitie. En weer was het raak en al heel snel staat dan ook de 1-0 op het scorebord. sv Poortugaal bleef aandringen om de voorsprong uit te breiden. In de 22e minuut was het weer raak. Een aanval van BVCB werd vroegtijdig onderbroken. Een razendsnelle aanval via Julien Gret en Qro Rosina waarbij Qro tot aan de achterlijn door kon lopen. Hij kon de bal uitstekend terugleggen op Julien Gret die eenvoudig de stand op 2-0 bracht. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft probeerden de bezoekers volop druk te zetten. Dit leverde al snel resultaat op, in minuut 51 werd da aanval door het midden opgezet en met een mooie uithaal was de spanning terug. BVCB bleef de druk op de ketel houden en probeerde met de nodige wissels op gelijke hoogte te komen. Echt gevaarlijk werd de ploeg alleen met een aantal vrije trappen. Dit leverde alleen niet de gelijkmaker op, met een verdienstelijke 2-1 winst heeft sv Poortugaal nu al meer punten bij elkaar dan in het gehele vorige seizoen.

Dinsdagavond 17 december speelt sv Poortugaal thuis tegen ASWH voor de Palace Casino Cup. Aanvang op Sportpark Polder Albrandswaard is om 20.00 uur.

Op zaterdag 25 januari gaat de competitie verder met een thuis wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie Neptunus – Schiebroek.