Albrandswaards Dagblad | Open brief EVA-politica Maret Rombout

Open brief EVA-politica Maret Rombout

mainImage

Op politiek vlak gebeurt veel in Albrandswaard, maar zeker ook wanneer de raadsleden opkomen voor het belang van de inwoners. Zo ook politica Maret Rombout, raadslid namens de EVA en voormalig wethouder. In een open brief woensdag op social media stelt zij een aantal zaken openlijk ter discussie over de nieuwste accommodatie.

,,Onderwijs blijft een bijzondere sector. Nadat de directeur van de Don Bosco in de Schakel een uitgebreid interview gaf over het moeten missen van de gymzaal en hij ook bij de gemeenteraad een treurig relaas hield over het gemis en het belang van bewegingsonderwijs, heeft hij zijn mening kennelijk bijgesteld," zegt Rombout in de brief.

Zij vervolgt zelf:,,De gemeenteraad besloot per motie het college op te roepen toch echt voor alternatieven te zorgen. Deze waren er ook en lagen voor de hand....WCR, GamerenSport, wandelen, Zwembad...etc. In volle overtuiging van het belang steunde EVA dit voorstel. 
Vandaag lees ik in een brief van het college aan de gemeenteraad dat de scholen er toch vanaf zien, maar wel het geld van de gemeente aannemen om dan maar een eenmalig leuke activiteit te gaan doen. 
Pfff, dan vraag ik mij toch af wat ik in de gemeenteraad nu werkelijk bereikt heb? Kennelijk is bewegingsonderwijs best belangrijk, maar ook weer niet té. Hoop dat ze straks wel tevreden zullen zijn met de nieuwe accommodatie."