Ook VELO onderuit tegen sv Poortugaal

14 October 2019, 09:57 uur
Algemeen , Sport

Afgelopen zaterdag kwam VELO (Verdedig En Loop Op) naar Poortugaal om niet te verliezen. Koploper sv Poortugaal moest maar laten zien dat ze ook tegen een verdedigend ingestelde ploeg de punten konden pakken.

De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Na ruim een half uur spelen hadden de aanvallers nauwelijks kansen gecreëerd. Richting de rust kreeg sv Poortugaal de grootste mogelijkheid om de score te openen. Niels Versteege mocht een strafschop nemen. Echter kreeg hij de bal niet langs de doelman van VELO. De ploeg uit Wateringen rook zijn kans. Nog voor de rust kregen de bezoekers twee dotten van kansen. Maar ook zij stuiten op uitstekend keeperswerk. Zo werd de rust gehaald met een 0-0 stand.

De tweede helft een veel feller uit de startblokken komend sv Poortugaal. Veel beweging, prima acties en dito kansen. Alleen door het maken van overtredingen kon sv Poortugaal nog tegen gehouden worden. Tot aan de 53e minuut lukte dit. Na een mooie actie over de rechterkant werd de bal voorgegeven waar bij de 2e paal Sean Verburg de verdiende 1-0 binnen schoot. Poortugaal probeerde door te drukken, maar VELO gaf zich zeker nog niet gewonnen. De verdedigende stellingen werden verlaten door de Wateringers. Steeds meer VELO spelers trokken ten aanval. Dit leverde veel ruimte op voor de Poortugaal spelers. Alleen werden de kansen niet benut. Zo bleef het tot het eind toe spannend. Met de nodige wissels probeerden de bezoekers alsnog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Tot diep in blessuretijd bleef de spanning om te snijden. Pas in minuut 94 wist Sean Verburg met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd definitief te beslissen.

Een zwaar bevochten overwinning leverde de 4e overwinning van het seizoen op.

Aanstaande zaterdag speelt sv Poortugaal om half 3 een uitwedstrijd in Voorburg tegen Forum Sport.