Albrandswaards Dagblad | Nieuwe tentoonstelling bij Pulchri Studio

Nieuwe tentoonstelling bij Pulchri Studio

mainImage

Vanaf 7 september start een bijzondere expositie in Pulchri Studio, voor iedereen én juist ook voor mensen met een beperking, deze is tot en met 1 oktober 2019 te ervaren.

Anders dan anders: het zet je waarneming op een ander (verfrissend) spoor - hoewel voor menen met een beperking juist herkenbaar. Mooi om samen met je maatje/buddy of vriend naar toe te gaan. Het betreft een tentoonstelling inclusief randprogramma van lezingen en rondleidingen.

Tijdens de Sociaal Duurzame tentoonstelling I - m - perfekt illustreert de kunstenaar Jan Anoniem hoe de verschillen en overeenkomsten zijn tussen mensen met en zonder beperking in een Sociaal Duurzame Samenleving. De opening en de expositie zijn toegankelijk voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden. De opening van de expositie wordt prikkelarm gehouden.

Het idee van I - m - perfekt:

De tentoonstelling I - m - perfekt is ontstaan uit wil om rol van de non-verbale communicatie in de wereld van zintuigelijk gehandicapten bekend, erkend en bespreekbaar te maken. Veel van bovengenoemden zijn er anoniem en blijven min of meer in eigen wereldjes van beperkingen opgesloten. Daarom heeft de kunstenaar een nieuwe naam gekozen. Hij is Jan geworden, Jan Anoniem.

,,Wij leven in een wereld van sociale media waarmee wij alles en overal kunnen volgen. Toch is een zintuigelijk gehandicapte min of meer in deze wereld vergeten of verdwenen. Jan wil ermee iets aan doen. Jan is zelf vanaf geboorte met progressieve perceptieve gehoorverlies aan het leven en momenteel is hij in fase van ernstig slechthorend naar doof worden gegaan. Deze persoonlijke ervaringen wilde Jan via zijn kunst met anderen kunnen delen. Jan heeft tijd genomen om met zijn kunst niet alleen over zichzelf gaan vertellen maar juist blinden, doven en mensen op rolstoel uitdagen om nieuwe ervaringen en onbekende waarnemingen samen gaan beleven. Deze tentoonstelling is een plaats om een mogelijkheid te geven waar een dove met een blinde gedachtes uit kunnen wisselen. Het is plaats om ziende en horende mensen hun zintuigen laten vergeten en in een nieuwe waarneming te gaan. Nieuwsgierigheid is hier meer dan welkom," laat de organisatie weten.

Ter ere van de tentoosnstelling heeft filmmaker Frank Jan Kat een korte video gemaakt. Hierin vertelt Jan Anoniem wat je kunt verwachten op de tentoonstelling en wat hem geïnspireerd heeft.

https://www.jananoniemexposeert.nl/I-m-perfekt.mp4