Albrandswaards Dagblad | Muziek voor mantelzorg en dementie

Muziek voor mantelzorg en dementie

mainImage

ALBRANDSWAARD - Op maandagmiddag 24 juni organiseert Steunpunt Mantelzorg SWA in samenwerking met Muziek Actief een muziek- en zangmiddag voor mantelzorger en hun naaste met dementie.Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar muziek bij mensen met dementie. Veel van hen luisteren graag naar de muziek die hen rond hun twintigste emotioneel raakte. Maar smaken kunnen natuurlijk verschillen. 

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Muziek heeft een wonderbaarlijke uitwerking op uw naaste met dementie. Als uw naaste bijvoorbeeld niet goed meer kan praten, kan diegene soms feilloos liedteksten meezingen. Het is absoluut de moeite waard om aan de slag te gaan met muziek, zowel thuis als in de woonvoorziening van uw naaste.

Om bovenstaande te ervaren nodigt Heleen Visser, Consulent Mantelzorg samen met Elly Bezemer, Muziek Actief u uit. Deze middag wordt er met elkaar gezongen en ligt de nadruk op plezier en gezelligheid, niet op de prestatie. Dit alles onder genot van een kopje koffie en/of thee.

De ervaring kan verrassend zijn!

Datum                  : maandagmiddag 24 juni 2019

Tijd                      : 13.30 uur tot 15.00 uur

Locatie                 : JCA, Albrandswaardsdijk 180, 3172 XB Poortugaal

Kosten                 : € 3,00 per persoon