Albrandswaards Dagblad | LR, PvdA en VVD reageren op Vroesenpark-chaos

LR, PvdA en VVD reageren op Vroesenpark-chaos

mainImage
File Vroesenpark, zaterdagavond, screenshot RTV Rijnmond

Boze politieke reacties op het noodzakelijk ingrijpen van de Rotterdamse politie zaterdagavond in het Vroesenpark kwamen vandaag op twitter alleen uit kringen van Leefbaar Rotterdam en de Partij van de Arbeid. Links- en rechtsbalans dus ten bewijze dat het allesbehalve pluis was in het stadspark van Blijdorp, waar het veel en veel te druk was en volgens getuigen bijna niemand zich aan de anderhalve meterafspraak hield. Bovendien werd er gesnoven, gedeald en zijn er zondagmorgen achtergelaten lachgaspatronen gevonden.

De politie greep in en ontruimde het park. Dat maakte korte tijd nog meer herrie dan de eerdere overlast. De knalpotten van de auto’s gingen wagenwijd open als protest tegen de actie van de politie. En er ontstond op de Vroesenlaan – waar eenrichtingsverkeer geldt – een enorm file. RTV Rijnmond kreeg het in beeld, zie ook: https://dagblad010.nl/Algemeen/beelden-van-aftocht-bezoekers-uit-vroesenpark-

‘’Het was één grote chaos’’, twitterde oud Leefbaar-wethouder Robert Simons en om aan te geven dat dit erg eufemistisch klonk, deed het spiksplinternieuwe Leefbaar-raadslid Bart van Drunen het nog eens zuinigjes over: ‘’Het was één grote tyfeszooi. Letterlijk file op de Vroesenlaan met lachgasgebruikers en verkopers. Onacceptabel.’’

''Het is nu echt bijna elke dag raak. Om deze reden heb ik deze week al aan de burgemeester geïnformeerd wanneer we weer beginnen met preventief fouilleren, omdat de enige echte effectieve manier is om wapens uit de stad te krijgen'', aldus Vincent Karremans van de Rotterdamse VVD.

‘’Wat een bende afgelopen nacht’’, twitterde - onafhankelijk van de anderen - het eveneens nieuwe voortvarende Partij van de Arbeid-raadslid Steven Lammering, die al eerder heeft laten blijken beduidend meer fan van het gezag in Rotterdam te zijn dan zijn als een schicht in de nacht verdwenen voorganger Kevin van Eikeren. ‘’Complimenten voor de politie. Maar ook aan alle jongeren die gehoor gaven aan de oproep van de politie’’, voegde Lammering eraan toe.

Geen twitterreactie van D66-raadslid Nadia Arsieni, die zich eerder had verzet tegen de aanwezigheid van camerawagens in het Vroesenpark en voorheen het lachgasgedrag van jongeren aan het strand in Nesselande ook allemaal wel erg mee viel vallen. Het Vroesenpark-incident was ook aan de aandacht van Lies Roest van GroenLinks, Stephan van Baarle (Denk) en de fractie van Nida ontsnapt.

 

 


Foto: Screenshot RTV Rijnmond