Albrandswaards Dagblad | In Eurekaweek terrassen langer open?

In Eurekaweek terrassen langer open?

mainImage
Rotterdam en zijn terrassen. Inzet boven: de raadsleden Van Eikeren en Struijvenberg

De Rotterdamse politiek zit de laatste weken bovenop het uitgaansleven in Rotterdam. Geïnspireerd door de steeds warmere zomers, lange nazomers en de komst van het Euro Songfestival wordt burgemeester Aboutaleb meer en meer gevraagd om flexibiliteit van de openingstijden. Vorig week stonden de 24-uurs vergunningen centraal, nu hebben de raadsleden Struijvenberg (Leefbaar) en Van Eikeren (PvdA) daar een schriftelijk verzoek aan toegevoegd ten gunste van de studenten: verruiming van de terrastijden.

‘’De Eurekaweek is een introductieweek voor nieuwe studenten die voor een opleiding aan de Erasmus Universiteit hebben gekozen. Deelnemers kunnen in de regel genieten van een uitgebreid programma van de universiteit zelf, sportverenigingen, faculteitsverenigingen, enzovoorts. Studentenverenigingen zetten tijdens de Eurekaweek hun deuren open voor de nieuwe studenten, om zo nieuwe leden te werven. Navraag leerde ons dat studentenverenigingen die voor deze week via een evenementenvergunning een terras hebben, dit terras moeten sluiten om 23:00 ’s avonds’’, aldus de twee raadsleden (van coalitie en oppositie). ‘’En wij denken dat deze terrassen in principe tot 01:00 open zouden moeten kunnen blijven, zeker wanneer een studentenvereniging goede antecedenten heeft en er geen overlast voor omwonenden te verwachten is.’’

Hun concrete vraag aan Aboutaleb is of hij ter bevordering van de Eurekaweek 2020 met de studentenverenigingen in overleg wil gaan over die verruiming en vóór 1 maart volgend jaar een antwoord kan geven over de uitkomsten van deze overleggen.