Albrandswaards Dagblad | Het succes van......Trends & Pearls

Het succes van......Trends & Pearls

mainImage

In de nieuwe rubriek 'Het Succes van...' duikt het Albrandswaards Dagblad in unieke successen in de regio Albrandswaard, Hoogvliet en Spijkenisse. In deze eerste aflevering het verhaal van een succesvol mini-warenhuis in Spijkenisse. Ondernemer Enrico de Graaf is met zijn Trends & Pearls inmiddels een gevestigde naam in het winkelhart van Spike-city. Aan de Nieuwstraat kunnen klanten terecht 'voor ieder wat wils'.

Het begon allemaal 4,5 jaar geleden aan de Nieuwstraat in de Kopspijker. De Graaf had het idee opgevat een zaak te beginnen met hobby-artikelen, woonaccessoires en bijvoorbeeld drukwerk. Na een wat tumultueuze periode is Trends & Pearls alweer enige tijd op de huidige locatie gevestigd. ,,De klanten weten ons steeds meer en meer te vinden voor specifieke producten. Vooral op gebied van woondecoratie tot hobby-artikelen," licht de inmiddels 26-jarige jonge ondernemer toe. ,,We hebben voor ieder wat wils. Zo ook baby-kleding en zijn we officieel dealer van het merk Trendyrotterdammert. Het ondernemen is best zwaar en pittig op zijn tijd, maar het is wel geweldig om met ondernemen bezig te zijn."

Bij het binnenstappen van de zaak wordt je direct warm welkom geheten door Enrico en zijn zus Naomi. Je ziet aan de rechterkant de mooie productlijn van Trendyrotterdammert, waar de zaak een officiële dealer van is. Daarna zie je de mooie zomerse artikelen en woonaccessoires. De winkel geeft direct een warm gevoel, waar ook het sfeervolle je tegemoet komt. Het succes is De Graaf uiteraard niet aan komen waaien. ,,Ondernemen is gewoon hard werken, maar ik doe dat ook niet alleen. Waar wij nu staan met Trends & Pearls is ook mede te danken aan de inzet, kennis en kunde van mijn team. Het is grotendeels weliswaar familie, maar op de werkvloer zijn we gewoon collega's en vullen we elkaar aan waar nodig," stelt De Graaf. Moeder en collega Lenie vult aan. ,,Zo versterken we elkaar continu. We houden elkaar scherp, helpen elkaar wanneer nodig en vinden het vooral leuk om samen te werken om deze zaak tot een succes te laten uitgroeien."

Nummer één van Zuid-Holland

Begin juli werd bekend dat Trends & Pearls door de klanten is uitgeroepen tot beste winkel van de gemeente Nissewaard én de provincie Zuid-Holland in de categorie 'Woonwinkel'. ,,Dat was een grote verrassing en compliment tegelijk. Het voelde als een enorme waardering en werkt motiverend om door te gaan op de ingeslagen weg," erkent de ondernemer. ,,Klanten zijn bij mij altijd welkom en zeker geen nummertje. We zorgen voor een duidelijk en direct persoonlijk contact, waardoor men zich thuis voelt. Die werkwijze wil ik zeker vasthouden." Op de vraag wie Enrico de Graaf zelf is, begint de ondernemer te lachen. ,,Ik ben puur mezelf, hahaha. Weet je? Klanten zijn ook mensen en die verdienen eerlijkheid en respect. Iedereen is ook altijd welkom. Ik, maar ook mijn team, zal zich nooit anders voordoen. We bieden een luisterend oor en een diversiteit in producten. Dat maakt ons het 'mini-warenhuis' van de omgeving en dat beschouw ik als compliment."

Toekomst

Uiteraard heeft de ondernemer ook een toekomstvisie met zijn winkel. ,,We willen vooral de continuïteit, diversiteit, persoonlijkheid en kwaliteit waarborgen. Maar we gaan wel het assortiment nog stapsgewijs uitbouwen om te beginnen met de hobby-artikelen als brei- en haakgaren en fournituren. En van daaruit kijken we verder." Breng ook eens bezoek aan misschien wel het gezelligste warenhuis van Spijkenisse. De winkel is dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag, met als openingstijden 10-17.30u. Donderdags is het koopavond en zaterdags sluit de zaak om 17.00 uur.