Albrandswaards Dagblad | 'Het geheim van Sophia' in Het Kruispunt

'Het geheim van Sophia' in Het Kruispunt

mainImage

Op woensdag 25 september vertoont Theater het Kruispunt, in samenwerking met de Barendrechtse filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der haven, de film Het geheim van Sophia. Deze film is voor, door en met o.a. patiënten en medewerkers van het Erasmus MC-Sophia gemaakt. De film is voor iedereen gratis toegankelijk, dankzij een bijdrage vanuit het DeltaPort Donatiefonds, en leuk voor de hele familie (vanaf 5+).

De film is bedacht en geschreven door Danny Bliek en geregisseerd door Yvonne van der Haven, beiden uit Barendrecht. Ook de zangeressen Carmen van der Poel, Celia Tieman, Lisa Goedhart, Joëlle Vliegenthart, Lupa Ranti en Lotte 't Hart verleenden hun medewerking, evenals Ellen Barendregt.

Het geheim van Sophia is een film over dromen. Dromen over een mooie wereld waarin alles wat je wilt mogelijk is. Ook draagt de film uit dat er, hoe ziek je ook bent, altijd dromen zijn die je echt kunt beleven. Maar wat als die dromen in gevaar komen en je niet meer kunt dromen wat jij wilt?

De film is opgenomen in het Sophia-kinderziekenhuis en op locaties buiten het ziekenhuis. In de film spelen naast de patiënten en medewerkers ook bekende acteurs mee. Jada Borsato (Zoey), Sepp Ruiters (Raaf), Ayşegül Karaca (zuster Ella) en Aldo de Jong (Professor Hoeslaken) spelen de hoofdrollen. Andere bekende namen zijn Arjan Smit (Sesamstraat), Pamela Teves, John Jones en Richard Spijkers (De Kleine Zeemeermin).

Bezoekers van de film mogen direct na de film vragen stellen aan de cast & crew (acteurs, de schrijver, de regisseur en de cameramensen en andere mensen achter de schermen). De leukste en meest interessante vragen wordne uitgekozen . Daarna vindt er een nagesprek plaats met Danny Bliek (de bedenker en schrijver van Het geheim van Sophia), Annelies Blom (evenementencoördinator/regieverpleegkundige onderwijs bij Erasmus MC-Sophia en ze speelt de waarzegster in Het geheim van Sophia), én een BN-er, maar dat is nog even 'Het geheim van Sophia' wie dat is! De presentatie is in handen van Hans Groenendijk.

Het geheim van Sophia is te zien op woensdag 25 september om 19.00 uur. Een gratis kaartje is makkelijk te bestellen via www.theaterhetkruispunt.nl/hetgeheimvansophia.