Albrandswaards Dagblad | Gratis reizen voor minima 60+
mainImage

Gratis reizen voor minima 60+

3 december 2019, 14:56 uur
Algemeen, Mobiliteit

Inwoners van Albrandswaard van zestig jaar of ouder met een laag inkomen, mogen vanaf 1 januari 2020 gratis reizen met RET.
Wethouder Mieke van Ginkel is blij dat het vrij reizen voor deze groep inwoners mogelijk wordt. ,,Ik denk dat mobiliteit helpt bij het vergroten van het netwerk van mensen en dus het bestrijden van eenzaamheid”, aldus wethouder Van Ginkel. ,,Het zal het eenzaamheidsvraagstuk niet oplossen, maar kan er wel aan bijdragen, daar ben ik van overtuigd.”

Inwoners die op 1 januari 2020 zestig jaar of ouder zijn en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm, mogen vanaf november 2019 een aanvraag indienen.
Wie na 1 januari 2020 zestig jaar wordt, kan vanaf twee maanden voor het bereiken van de zestigjarige leeftijd een aanvraag indienen.
Belangrijk bij het indienen van de aanvraag, is dat men voor die tijd in het bezit is van een persoonlijke OV-chipkaart. Deze is te regelen via www.ov-chipkaart.nl. De persoonlijke ov-chipkaart is nodig om het vrij reizen abonnement op de kaart te kunnen zetten.

Servicepunt
Als de aanvraag wordt goedgekeurd dan volgt er een ophaalbericht waarmee naar het RET Servicepunt kan worden gegaan. Het vrij reizen abonnement wordt dan geladen op de persoonlijke OV-chipkaart.
 
Let op: het laden van het product kan alleen bij het servicepunt van RET en dus niet bij automaten die bijvoorbeeld in supermarkten staan. Vergeet niet om de ophaalbrief van de gemeente en de persoonlijke OV-chipkaart mee te nemen.
De reiskosten naar het servicepunt en de eventuele aanschafkosten van de OV-chipkaart moeten zelf worden betaald.

Hoe werkt het?
Het vrij reizen abonnement is een reisproduct dat op een persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen. Gratis reizen mag van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de gehele dag.
Het gratis reizen geldt in de regio Rotterdam met de bus, tram en metro van RET. Voor de BOB-bus, Fast Ferry, trein, Randstad rail of een andere vervoersaanbieder dan RET moet een vervoersbewijs worden gekocht.

Vragen
Meer informatie is te vinden op www.albrandswaard.nl/gratisreizen.nl.
Wie vragen heeft, kan deze stellen bij het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, telefoonnummer: 010-5061111.


Foto: AS Media