Albrandswaards Dagblad | Getuigen gezocht vuurwapenincident Lombardkade
mainImage

Getuigen gezocht vuurwapenincident Lombardkade

30 juni 2020, 17:15 uur
Algemeen

De politie is op zoek naar getuigen van een vuurwapenincident op de Lombardkade afgelopen zondagavond in het centrum van Rotterdam, waarbij een 17-jarige jongen uit Rotterdam wordt bedreigd. Hij krijgt een wapen op zijn borst van een chauffeur en wordt tenslotte neergeslagen door de andere inzittende van de auto. Hij wordt met een gat in z’n hoofd naast zijn scooter aangetroffen. De inzittenden van de auto rijden daarna weg en worden later in Pijnacker aangehouden.

Het slachtoffer reed op zijn scooter over het Hofplein toen een auto hem afsneed. Geschrokken riep de scooterrijder naar de auto: “Wat doe je?!”. De inzittenden van de auto gebaarden de scooterrijder om hen te volgen. Om de inzittenden te kunnen aanspreken op hun rijgedrag besluit de scooterrijder hen te volgen. Op de Lombardkade komen ze tot stilstand. Terwijl de scooterrijder en de bestuurder met elkaar spreken, komt een andere inzittende op de scooterrijder aflopen met een vuurwapen.

Gealarmeerde agenten zien later op de N470 ter hoogte van Delfgauw de bewuste auto rijden. Omdat er sprake is van een vuurwapen gaat de aanhouding met een BTGV, de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Een 20-jarige man uit Delft, een 20-jarige man uit Pijnacker, een 22-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Den Haag worden uiteindelijk in Pijnacker aangehouden. In de auto wordt het vuurwapen gevonden en een kleine hoeveelheid drugs.

Omdat een goed onderzoek niet stopt bij een aanhouding komt de politie graag in contact met getuigen van de verkeersruzie en/of de mishandeling op de Lombardkade. Deze vond zondagavond rond kwart over elf ’s avonds. Hier waren een witte auto en een zwarte scooter betrokken. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via M., www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000