Albrandswaards Dagblad | Geboortehuisje van Hans Kraay gesloopt

Geboortehuisje van Hans Kraay gesloopt

mainImage

De miniatuurwoningen op het (inmiddels oude) Varkenoordcomplex van Feyenoord zijn afgelopen week ten prooi gevallen aan de slopershamer. Daarmee is een brok geschiedenis verdwenen, want in het historische cultuurgoed van Feyenoord woonden prominente Feyenoorders onder wie de vroegere internationals Hans Kraay sr. en Cor Veldhoen.

Kraay senior was – in de beginjaren zestig – zowel eerste elftalspeler als jeugdtrainer van Feyenoord en liep vanaf zijn eigen zó het veld op. Zijn zoon – de huidige presentator van FOX Sports – is er geboren en opgegroeid.

In diezelfde periode bereed tv-collega Jan Boskamp als A-junior de grasmaaier, omdat hij niet naar school wilde. In het programma Veronica Inside komen die verhalen regelmatig ter sprake, omdat de zangeres Joke Bruys babysit was voor de familie Kraay. Zij paste op Hans Kraay junior. Kraay senior trainde namelijk het jeugdelftal van Feyenoord, waarin Jantje Bruys – de broer van Joke – furore maakte.

Andere illustere bewoners van één van beide woningen waren de Feyenoorders: Bas Ras (de conciërge van Varkenoord), de zoon van de legendarische Kees Pijl (terreinmeester), Henk Bos (kantinebaas), en de terreinchefs Jan Jorink en Jaap Odijn.

De sloop van de oude accommodatie van de Sportclub Feyenoord (amateurs) is een vervolg op de voltooide nieuwbouw op Varkenoord op de locatie waar voorheen de voetbalclub DHZ en het Clara-ziekenhuis gevestigd waren. 


Foto: Dagblad010