Albrandswaards Dagblad | Fietsersbond overhandigt Fietsvisie 2040

Fietsersbond overhandigt Fietsvisie 2040

mainImage
Wethouder Martijn Heezen

Frans Pijnenburg overhandigde dinsdag 6 augustus namens de Fietsersbond de ‘Fietsvisie 2040’ aan wethouder Martijn Heezen. De visie is de toekomstdroom van de Fietsersbond: de fiets moet in 2040 de plek van de auto als belangrijkste vervoersmiddel hebben ingenomen.

De Albrandswaardse afdeling van de Fietsersbond hoopt dat de gemeente de aanbevelingen uit de Fietsvisie overneemt bij het maken van plannen. De bond wil voor forenzen snelle, veilige fietsverbindingen met grote steden en vraagt aandacht voor recreatieve fietsers. Ook liggen er kansen in slimme combinaties van fietsen en openbaar vervoer.

De komst van de elektrische fi ets en speed pedelecs heeft gezorgd voor grote snelheidsverschillen. Daarom wil de Fietsersbond drie verschillende fietspaden: voor kwetsbare, gewone en snelle fietsers. Maar ook fietsgedrag is een aandachtspunt, want het wordt drukker op de fietspaden. Wethouder Martijn Heezen: “Wij zijn sowieso bezig met de veiligheid op fietspaden en kijken naar de meest optimale fietsverbindingen. Daar wordt in Albrandswaard constant aan gewerkt.”

De Fietsersbond houdt van 13 augustus tot en met 31 oktober weer de Fietsstadverkiezing. In welke gemeente kunnen fietsers het meest onbezorgd bewegen in het verkeer? Op www.fietsstad.nl kunnen fietsers een enquête van circa vijf minuten invullen.