Albrandswaards Dagblad | Elles Bailey op Kasteel van Rhoon

Elles Bailey op Kasteel van Rhoon

mainImage

Op zondag 8 december organiseert de commissie Muziek op Rhoon van de Stichting Kasteel van Rhoon in de serie “Blues op Zondag” wederom een sfeervol optreden. Als derde in een reeks van acht optredens staat deze zondagmiddag Elles Bailey met haar band in de Empirezaal.

Ze zeggen dat je een heel leven over doet om je eerste album te schrijven, en met het knipperen van een oog je tweede kan maken. Elles Bailey wist dan ook het wijdverbreide succes van Wildfire te vervolgen met de verbluffend volwassen en zeer persoonlijke samenvatting van een jaar dat haar leven veranderde in haar nieuwe album 'Road I Call Home'.

Het was pas in september 2017 dat de uit Bristol (UK) afkomstige zangeres en songwriter de belofte van haar live-reputatie goedmaakte met de creatie van een van de meest voortreffelijke debuuts van het jaar in de "rootsmuziek” die we nu "Americana” noemen. Wildfire was de bevestiging van een uniek talent, een onmiskenbare stem waarvan de gepassioneerde shows haar tot een favoriet hebben gemaakt voor zowel kenners als nieuwkomers.

"Elk genre", zegt Bailey met een glimlach. "Dat was zo'n verrassing. Iedereen vond het echt leuk, van roots en akoestiek tot rock en metal. Toen vonden de fans het geweldig" Het titelnummer van het album, geschreven met haar bandgitarist Joe Wilkins, liet Bailey van Spotify-beginneling tot bijna een miljoen streams scoren, terwijl het album zelf bijna twee miljoen exemplaren verkocht

Het grote nieuws voor het immer groeiende leger van bewonderaars van Bailey is dat ze helemaal klaar is met haar vervolg. Road I Call Home, meestal opgenomen zoals de voorganger in Nashville met enkele van de beste muzikanten van Music City. Het is een opmerkelijke vervolg op Wildfire maar die wel het vuur van het debuutalbum behoudt, echter het voegt nieuwe volwassenheid, perspectief en regelrechte soulfulness toe.

De opkomst van Elles Bailey heeft veel te maken met het onvermoeibare netwerk dat voor haar klaar staat om concerten te geven, in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, voor het tweede jaar op rij. Geen enkele Britse artiest heeft meer mijlen in hun carrière gestopt, of meer recht op de schijnwerpers verdiend. Nu is het aan haar, ze zal de spots niet laten dimmen.

"Waar ik heel blij mee ben," zegt ze, "is dat mijn constante touring en energieke opbouw van een fanbase goed was in het focus houden op mezelf en de aandacht van en voor mijn fans.”

In 2019 is Elles weer terug op de weg die ze echt "haar huis” noemt. Wanneer ze in de buurt speelt, denk dan niet twee keer na maar kom. Een geweldige performance en een lange muzikale vriendschap zullen je deel zijn. Kaartjes voor Blues op Zondag zijn online via www.muziekoprhoon.nl te koop en ook bij ThéCafé Rhoon (Julianastraat 57) en het Wijnhuis Rhoon (Strawinskiplein 6) voor 12,50 euro per stuk. Indien niet uitverkocht worden er ook kaartjes aan de deur verkocht. De zaal gaat open rond 15:00 uur waarna rond 16:00 uur het optreden begint tot ca. 18:00 uur.

Laat je op deze gezellige zondagmiddagen verrassen door de beste (internationale) bluesartiesten. Let op: er wordt gespeeld in kroegopstelling, het is dus geen theaterconcert Website: https://www.ellesbailey.com Video: https://youtu.be/ZfiWOdLbEMw Tickets: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/bestellen.php?id=472

Voorverkoop Muziek op Rhoon 27/6/2020 !

Tevens zal deze middag de voorverkoop starten van Muziek op Rhoon 2020, het grootse jazz-, blues-, funk- en soulfestival dat op 27 juni bij het Kasteel van Rhoon zal worden gehouden. Kaartjes kosten voor de “early birds” € 20,00 p.p. (later zijn deze € 25,00), dus een mooi kado voor de feestdagen! Meer info vind je op de site https://www.muziekoprhoon.nl/festivalinfo/mor-2020.php