mainImage

Doek valt voor Paardenmarkt IJsselmonde

15 januari 2020, 13:39 uur
Algemeen

Er komt geen vervolg van de traditionele Paardenmarkt in oud-IJsselmonde. De stichting houdt op te bestaan, zo hebben de bestuursleden besloten. De laatste editie is is de aanleiding voor het besluit.  Er was toen extreem veel hitte waardoor veel activiteiten werden afgelast. Ook ontstond er een vechtpartij waarbij twee agenten gewond raakten.

''Omdat in 2017 er ook al een soortgelijk incident plaatsvond werd ons als bestuur tijdens de evaluatievergadering in augustus door de directie Veilig van de Gemeente Rotterdam en de Politie eenheid Rotterdam medegedeeld dat een eventueel vervolg in 2020 dan ook nog maar op zeer beperkte schaal zou mogen plaatsvinden met nog strengere regels omtrent veiligheid, drank en horeca, en dat in ieder geval er voor het horecaplein en de slotavond géén vergunning zal worden afgegeven voor ook maar enige vorm van horeca in de openbare ruimte'', zegt Gert van Nes namens het bestuur.

''Ooit bestond ons evenement (dat dateert van 1701 tot 1955 en vanaf 1978 na een herstart) uit bijna een gehele week verschillende onderdelen zoals de Wielerronde, Kermis, Ringsteken, Prestatieloop, Bingo-avond, de Paardenmarkt/braderie, de fototentoonstelling en op zaterdag het slotfeest met livemuziek met afsluitend vuurwerk. In de laatste 10 jaar zijn tal van onderdelen uit het programma geschrapt mede door gebrek aan animo, publieke belangstelling, hoge kosten, teruglopen sponsorgelden en niet te vergeten de strengere gemeentelijke wet-en regelgeving. Door al deze aspecten is voor ons als bestuur en onze vrijwilligers, die zich al jaren lang belangeloos inzetten voor het wel en wee van de Paardenmarkt in IJsselmonde dan ook de grens bereikt.''. 

 


Foto: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
Folders