Albrandswaards Dagblad | Directeur Inge de Bruijn Zwembad per direct weg

Directeur Inge de Bruijn Zwembad per direct weg

mainImage
André van Kesteren samen met Inge de Bruijn.

Directeur-bestuurder André van Kesteren van het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht heeft per direct zijn functie neergelegd. De personeelsleden van het zieltogende zwembad in Carnisselande zijn vandaag per mail ingelicht. Het is nog niet bekend of hijzelf tot deze beslissing is gekomen of dat de raad van commissarissen hem uit zijn functie heeft gezet.

Het zwembad in Barendrecht kampt met een jaarlijks tekort van ruim 200.000 euro. Ook is er een enorme vacante post aan achterstallig onderhoud. De coronacrisis heeft de positie van de sportlocatie, waar zwem-polovereniging ZPB domicilie houdt, verder verslechterd. Van Kesteren sprak kortgeleden nog in op een commissievergadering waar hij de gemeente om financiële steun vroeg. De raadsleden wilden eerst een plan, maar dat zal Van Kesteren niet meer presteren.
 
Hij blijft overigens wel directeur van zwembad De Fakkel in Ridderkerk. Daar is hij per 1 januari 2020 begonnen. Een keuze die verbazing wekte in de Barendrechtse zwemgemeenschap. In het verleden was van Kesteren onder meer beleidsadviseur bij de Vereniging Sport en Gemeenten. Daarvoor was hij als adviseur ook werkzaam bij de gemeente Barendrecht.


Foto: Ingezonden