Albrandswaards Dagblad | College on tour Albrandswaard

College on tour Albrandswaard

mainImage

Het college van burgemeester en wethouders trekt woensdag 30 oktober Albrandswaard weer in. Dit keer staat het college van 14.00 uur tot 16.00 uur met een pop-up tuin bij Intratuin aan de Stationsstraat in Rhoon. Hiervoor zijn burgemeester en wethouders van 11.45 tot 12.45 uur te vinden op het groene schoolplein van obs Valckesteijn aan de Emmastraat in Poortugaal.

Pop-up tuin
Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de pop-up tuin bij Intratuin en zich laten informeren over het belang van een groene tuin. Een groene tuin is goed voor de natuur, maar ook met het oog op de klimaatverandering heeft deze veel waarde. De grote hoeveelheid water tijdens de verwachte hoosbuien in de toekomst kan makkelijker worden afgevoerd in tuinen met meer groen. Daarnaast is het in de natuur ook aangenamer toeven en is het goed voor insecten.

Kinderburgemeester
Kinderburgemeester Zoë Luna Brasser is bij het bezoek aan obs Valckesteijn aanwezig. Zoë heeft natuur namelijk hoog in het vaandel staan en wil met veel plezier vertellen over de toegevoegde waarde van groen in de gemeente.

Koffie
Het college wil graag in gesprek met de inwoners van Albrandswaard. Een van de manieren waarop zij dit doet, is door eens per kwartaal gezamenlijk Albrandswaard in te trekken met een koffiekar. Iedere keer met een ander thema. Heeft u een vraag over een ander onderwerp, dan kunt u deze uiteraard ook stellen. Het college hoort graag van u wat er speelt binnen Albrandswaard.

Burgemeester en wethouders ontmoeten u graag op 30 oktober!