Albrandswaards Dagblad | ChristenUnie voor beperkte stijging lasten

ChristenUnie voor beperkte stijging lasten

mainImage

Tijdens de bespreking van de Algemene Beschouwingen is de ChristenUnie, samen met andere partijen, in de Verenigde Vergadering van het Waterschap Hollandse Delta in geslaagd de lastenverhoging voor de burger beperkt te houden. Na eerst alarmerende berichten met verhogingen aflopend van 20 tot 15 naar 10% was er een uitgebreide discussie ontstaan. De inzet van de ChristenUnie was om dat te begroten wat ook uitgevoerd kon worden.

ChristenUnie-woordvoerder Jantien Fröling pleitte ervoor in beeldende taal niet meer op het bord te nemen dan de maag aan zou kunnen. Andere partijen volgden de ChristenUnie daarin waardoor de begroting uiteindelijk vastgesteld kon worden met een breed gedragen amendement. Dit amendement maar wil de lasten beperkt laten stijgen De ChristenUnie is er samen met andere partijen in de Verenigde Vergadering van het Waterschap Hollandse Delta in geslaagd de lastenverhoging voor de burger beperkt te houden. Na eerst alarmerende berichten met verhogingen aflopend van 20 tot 15 naar 10% is er een uitgebreide discussie ontstaan.

Amendement: beperkte stijging

De inzet van de ChristenUnie was om dat te begroten wat ook uitgevoerd kon worden. Jantien Fröling pleitte ervoor in beeldende taal niet meer op het bord te nemen dan de maag aan zou kunnen. Andere partijen volgden de ChristenUnie daarin waardoor de begroting uiteindelijk vastgesteld kon worden maar wel met een breed gedragen amendement om de lasten beperkt te laten stijgen. In maart 2020 worden vervolgens gekeken of er reserves aangesproken moeten worden. Al met al een mooi resultaat om stappen te maken en het waterschapshuis op orde te krijgen en in maart 2020 te kijken of er reserves aangesproken moeten worden. Al met al een mooi resultaat om stappen te maken en het waterschapshuis op orde te krijgen.