Ambulance Wens: 'Laatste wens Jos ondanks corona"

22 March 2020, 14:07 uur
Algemeen
mainImage

Zoals St. Ambulance Wens uit Rhoon eerder deze week zelf liet weten, zo geschiedt het ook. Ondanks de coronacrisis heeft zij afgelopen week gelukkig nog de laatste wens van de terminale patiënt Jos kunnen vervullen. RTV Rijnmond maakte daar een reportage van.

Extra voorzichtig en als het moet met de nodige bescherming, blijven de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens zich inzetten om de laatste wens van terminaal zieken uit te voeren. Dat gaat door het coronavirus wel wat anders dan normaal.
"Afstand bewaren is een probleem", vertelt vrijwilliger Maria Karidas. "Op anderhalve meter afstand kun je iemand niet echt verzorgen, dus we moeten even kijken hoe we dat oplossen."

Kijk voor de complete reportage op www.rijnmond.nl om te zien wat voor bijzonder werk de stichting verricht. Afgelopen week was de stichting nog zelfs op landelijke tv te zien bij RTL4. Kortgeleden heeft presentator/zanger Frans Bauer voor zijn programma 'Goed voor Elkaar' een dag meegelopen met initiatiefnemer Kees Veldboer. Deze uitzending is terug te vinden bij RTL Gemist.