Albrandswaards Dagblad | Aardappels rapen en bakken op Aardappeldag

Aardappels rapen en bakken op Aardappeldag

mainImage

Zaterdag 10 augustus kunnen er op Zorgboerderij de Buytenhof aardappels geraapt worden op het aardappelveld van de boerderij. De aardappels worden door de rooier uit de grond gelicht en vervolgens kunnen kinderen en volwassenen de aardappels zelf oprapen. Na het rapen kunnen kinderen meedoen aan een workshop friet bakken. Ze mogen zelf aardappelen wassen en onder begeleiding snijden. De boer bakt er vervolgens heerlijke verse patat van. Een educatief uitje voor kinderen, leuk, leerzaam en smakelijk.

De aardappels zijn van het ras Alouette. Ze hebben een rode schil en geel vruchtvlees. De Alouette is resistent tegen de aardappelziekte phytoftera en kan dus goed worden geteeld zonder chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. De Alouette is een zeer smaakvolle aardappel, die goed gebruikt kan worden voor koude salades en om te bakken, te grillen met olijfolie, knoflook en rozemarijn of te poffen of frituren.

De aardappeldag is zaterdag 10 augustus van 10.00 -16.00 uur. Zorgboerderij de Buytenhof is te vinden aan de Rijsdijk 98 in Rhoon.