Albrandswaards Dagblad | 307 vuurwerkincidenten in de stad

307 vuurwerkincidenten in de stad

mainImage

Tijdens de jaarwisseling in Rotterdam heeft de Rotterdamse politie te maken gekregen met 307 grote en kleine incidenten die te maken hadden met het gebruik van vuurwerk. In totaal werden daarbij 59 personen aangehouden.

Gedetailleerd betrof het 71 gevallen van zware mishandeling en bedreiging, tweemaal aantasting van de openbare orde, 68 gevallen van brand en ontploffingen, 84 vernielingen en zaakbeschadigingen, 35 vuurwerkproblemen, 29 optredens bij hulpverlening aan instanties en overige niet gespecificeerd.

Het zijn antwoorden op technische vragen van Leefbaar Rotterdam, dat ook wilde weten hoeveel procent van deze vuurwerkgerelateerde incidenten toe te schrijven was aan illegaal vuurwerk en bij hoeveel procent aan legaal vuurwerk? De politie-eenheid meldt dat ‘’ten tijde van een incident dit niet kan worden onderzocht . Er kan sprake zijn van een vermoeden, maar dan moet de politie een sporenonderzoek doen en daar is tijdens een jaarwisseling geen ruimte voor.’’

Het antwoord wordt donderdag in de commissie Veiligheid besproken, omdat dit van belang is bij de besluitvorming over de keuze tussen een algeheel en gedeeltelijk vuurwerkverbod.