Bartok, Grieg en Gershwin op Kasteel van Rhoon

19 November 2018, 14:11 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Bartok, Grieg en Gershwin op Kasteel van Rhoon

Pianiste Hanna Shybayeva gaf gisteren in de Empirezaal van het Kasteel van Rhoon een concert. Geboren in een familie van musici begon Shybayeva haar pianostudie op zesjarige leeftijd. Sinds het begin van haar internationale carrière op elfjarige leeftijd is zij gegroeid van ‘wonderkind’ tot de volwassen en boeiende pianiste die zij nu is.

Zoekend naar nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van haar talent verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich gedurende een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier behaalde zij haar graad als Master of Music met de hoogste onderscheiding.

Voor haar optreden in Het Kasteel liet Shybayeva zich leiden door volksmuziek. Zo speelde zij naast werken van Bartok ook Edvard Grieg en preludes van Gershwin. De pianiste wordt geprezen voor haar muzikale interpretaties, energie, groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleurenpalet.