Albrandswaards Dagblad | Man opgepakt voor opdracht moord

Man opgepakt voor opdracht moord

mainImage

Een 39-jarige man uit het Utrechtse dorp Loenen aan de Vecht is opgepakt, omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op Zeki Yumusak. Die werd op 26 juli 2017 doodgeschoten in een auto op de Langenhorst in Rotterdam. Hij was 41 jaar oud. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen waarom Yumusak uit de weg moest worden geruimd.

De man uit Loenen zou twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh opdracht hebben gegeven voor de moord. Hij werd dinsdag aangehouden in zijn woonplaats. Een rechter-commissaris bepaalde vrijdag dat hij twee weken langer vast mag blijven zitten. De mensen die de moord op Yumusak hebben uitgevoerd, zijn nog niet achterhaald.

De twee kopstukken van Caloh Wagoh die de opdracht voor de moord zouden hebben gekregen, zitten al vast. Het zijn Greg R. (71) en Delano 'Keylow' R. (49). Zij zijn aangeklaagd voor betrokkenheid bij de moorden op Yumusak, op Jaïr Wessels (Breukelen, 7 juli 2017) en op Farid Souhali (Den Haag, 17 april 2017). De twee moeten donderdag weer voor de rechter komen, samen met zes andere verdachten. De man uit Loenen aan de Vecht wordt dan niet voorgeleid.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad