Albrandswaards Dagblad | Boetes voor opkopers op de Beijerlandselaan

Boetes voor opkopers op de Beijerlandselaan

mainImage

Acht opkopers van tweedehands goederen op de Beijerlandselaan in Rotterdam kregen de afgelopen weken een strafbeschikking van het Openbaar Ministerie, omdat zij zich niet aan de regels hielden. De boetes variëren van € 250,- tot €1 750,- euro. Het ging om het illegaal inkopen van een gestolen laptop en navigatiesystemen die misschien wel gestolen waren.

Tijdens een actiedag in september 2019 bleek er bij verschillende opkopers van tweedehands goederen aan de Beijerlandselaan en directe omgeving veel mis. Er werden 21 bedrijven gecontroleerd, waaronder juweliers, goudopkopers en opkopers van telefoons en andere elektronica. Daarnaast werden bedrijven zoals Cash Converters en Used Products gecontroleerd. Voorafgaand aan de actiedag zijn door de gemeente meerdere bezoeken gebracht aan alle opkopers in de straat om hen nogmaals de regels op het hart te drukken. Ondanks deze bezoeken bleken tijdens de actiedag diverse opkopers hun systemen toch niet op orde te hebben.

Bij een aantal juweliers werd onjuist geregistreerd, zo werden geen of onvolledige gegevens genoteerd van de verkoper en werden sieraden verkeerd (of onvolledig) omschreven. Van een ring met duidelijke inscriptie werd niet de inscriptie in het DOR vermeld. Tijdens het onderzoek bij inkopers van telecom, bleek bij enkele opkopers van inkoop van minderjarigen, terwijl dat verboden is, en het niet registeren van (een deel van de) producten die wel in de winkel lagen.

In één geval werd een groot aantal tweedehands autoradio’s en navigatiesystemen aangetroffen die niet waren geregistreerd. Een andere opkoper maakte er helemaal een potje van: in zijn zaak werden onder andere goederen in de winkel aangetroffen die volgens het systeem al verkocht waren.

 


Door: Politie | Foto: Google Maps