Albrandswaards Dagblad | Beroving leidt naar tas met duizenden euro’s

Beroving leidt naar tas met duizenden euro’s

mainImage

De politie heeft een tas met duizenden euro's aan contant geld gevonden na een achtervolging. Die startte in de Chinese Tuin toen daar zich drie mannen ophielden waarvan één een vuurwapen bij zich droeg. Twee van hen werden via een speciale benaderingstechniek, die voor gevaarlijke verdachten wordt ingezet, bij de Pruimentuin aangehouden.

De derde persoon werd door de politiehond gevonden in bosjes. Hij werd in zijn been gebeten. De drie mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 22-jarige en twee 27-jarigen, alle drie Rotterdammers.

In een auto vlakbij werd een man aangetroffen die zei onder bedreiging van een vuurwapen te zijn beroofd. Het slachtoffer zou met twee vrienden zijn, maar die twee waren niet bij de beroving aanwezig. Later bleek dat zij bij een 85-jarige man naar binnen waren gevlucht, en zich in zijn huis schuil hielden. Via aanwijzingen van getuigen vond de politie hen. Er is met alle drie gesproken.

De grote verrassing kwam echter toen de 85-jarige man later op de avond in zijn woning de tas met diverse stapeltjes geld vond. De politie heeft het geld opgehaald.


Foto: Politie